Verhuismanagement

Hoe bereidt u een bedrijfsverhuizing goed voor?

Het verhuizen van bedrijven houdt veel meer in dan het overbrengen van de inventaris! Het is een vak apart: u wilt zo min mogelijk verstoring van het bedrijfsproces, werknemers kunnen zoekende zijn op de nieuwe locatie, dus begeleiding is vaak wenselijk en ook uw klanten moeten weten per wanneer ze welkom zijn op de nieuwe locatie. Catering, schoonmaakwerkzaamheden en bewegwijzering enzovoort, het zijn zaken die allemaal geregeld dienen te worden.

Wel of niet gefaseerd verhuizen?

Elk verhuisproject start met het bepalen van wat meegaat en wat de overige wensen zijn. Zo kan het zijn dat het beter is om gefaseerd te verhuizen. Voordat we verhuisbedrijven in het proces betrekken willen wij dergelijke zaken in kaart hebben.

Is eenmaal bekend welk verhuisbedrijf de klus mag klaren, dan werken we met een team vanuit uw organisatie alles verder uit, zodat de verhuizing voor niemand verrassingen met zich meebrengt. En mocht zich tijdens de verhuizing toch onverhoopt een onverwachte situatie voordoen, dan ligt er een plan klaar om te kunnen handelen.

Denk aan oplevering oude locatie

Vaak moet na de verhuizing het oude pand leeg opgeleverd worden, het ontmantelen kan dan een onderdeel zijn van het totale plan. Oud meubilair kan worden afgevoerd, maar het verdient wellicht nog een volgende kans. Misschien kan het worden geveild, verkocht of worden verdeeld onder het personeel. En mogelijk kan het meubilair ook worden geschonken aan een vereniging. Kijk voor meer informatie bij Meubelmakelaar.